Webshop in elektronica met groeipotentie

Eenvoudig verplaatsbaar en/of integreerbaar

Webshop in elektronica met groeipotentie en eenvoudig verplaatsbaar ter overname aangebonden. Neem contact op via Brookz

Omzet € 400.000

Winst EBITDA € 55.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

LandNederland

RegioNiet locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 400.000
FTE 1
Beschrijving

De onderneming houdt zich bezig met de online verkoop van voornamelijk elektronica producten, voornamelijk via webshop met eigen voorraad voor onder andere auto’s, audio, video, sound, gereedschap, huis & tuin. Verkoop middels dropshipping is momenteel erg gering. In de jaren 1985 t/m 2011 werd de onderneming gedreven vanuit een elektronicawinkel gevestigd in een grote stad (meer dan 100.000 inwoners).

Bijzonderheden
Door tijdig in te spelen op de marktontwikkelingen, heeft ondernemer ingespeeld op de toenemende verkoop via webshops, sinds 2007 wordt de verkoop via webshops. De winkel is in 2011 afgestoten, waarna de verkoop alleen nog via webshops wordt gedaan. Sindsdien wordt een bedrijfspand in Noord-Nederland gehuurd met een huurcontract voor 1 jaar, onderneming is goed verplaatsbaar en/of te integreren in een andere onderneming.

Kerncijfers
De jaaromzet lag in de afgelopen jaren gemiddeld rond € 400.000 per jaar met een gemiddelde brutowinstmarge van 32%. De genormaliseerde EBITDA (exclusief huur en personeelskosten) ligt nu jaarlijks op circa € 55.000 à € 60.000.

Aantal bezoekers
Momenteel zijn er circa 500 bezoekers per dag. Een aantal jaren geleden lag dit op 1.000 bezoekers per dag, waarbij er meer verkoopinspanning werd geleverd dan nu het geval is. Realistisch gezien kan er eenvoudig weer richting 800 à 1.000 bezoekers per dag worden uitgebreid.

Kansen
Verkoper ziet ook dat er veel meer potentie in de onderneming zit dan dat er nu wordt gerealiseerd. Dit biedt goede kansen voor een koper om deze onderneming verder uit te bouwen en de omzet te vergroten. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de verkoper, wil hij de onderneming overdragen aan een gedreven ondernemer of strategische partij die deze onderneming verder kan uitbouwen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer wil bij voorkeur de volledige onderneming middels een activa transactie verkopen.

Overname
Overname kan vrij van personeel en/of huur, vorm van overname en overnameprijs in nader overleg. Zowel voor strategische partijen als ook MBI-kandidaten is deze onderneming interessant en geschikt. De onderneming is goed te integreren binnen een bestaande onderneming.

Kandidaat
De overnamekandidaat dient te beschikken over voldoende financiële middelen en daarnaast enige kennis te hebben van de sector.

Bedrijfsverkoop? Gun jezelf gemoedsrust rond je vermogen

Voortzetting van het vermogen is heel wat anders dan de voortzetting van een bedrijf, zo ontdekken veel ondernemers nadat zij hun bedrijf hebben verkocht. Ervaar jij dat ook of wil jij dit voor zijn? Wat is de beste aanpak vóór, tijdens en na bedrijfsoverdracht?

Omzet € 400.000

Winst EBITDA € 55.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

LandNederland

RegioNiet locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 400.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten