Universeel autobedrijf in Zuid-Holland

Met Bovag keurmerk

Ter overname wordt aangeboden een universeel autobedrijf aan dat gevestigd is in Zuid-Holland. Neem contact op via Brookz

Omzet € 600.000

Winst EBITDA € 120.000

Sector Automotive, transport & logistiek

LandNederland

RegioWest-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 600.000
FTE 2-5
Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een universeel autobedrijf aan dat gevestigd is in Zuid-Holland. De nadruk van de activiteiten ligt op reparatie en onderhoud. Daarnaast legt de onderneming zich toe op de verkoop van occasions. Uiteraard draagt onderneming het BOVAG-kwaliteitskeurmerk.

Bijzonderheden
De onderneming bestaat al ruim 15 jaar en is mede hierom een begrip in de regio. De onderneming is sinds haar bestaan gestaag gegroeid in zowel werkruimte alsook haar klantenbestand. Zij heeft een trouw klantenbestand op weten te bouwen dat niet alleen bestaat uit particuliere klanten maar ook zakelijke. De verdeling tussen particuliere klanten en zakelijke klanten is circa 70/30%-verhouding.

Werkplaats
De onderneming beschikt over een goed uitgeruste werkplaats met vijf bruggen. De bruggen zijn geschikt voor zowel personenauto’s als voor bestelauto’s. De onderneming kenmerkt zich als modern, klein autobedrijf met een platte structuur.

Interne organisatie
Naast de ondernemer zijn er vijf personen (circa 3,7 FTE) werkzaam binnen de onderneming. Drie personen zijn in dienst als monteur. Tevens heeft de onderneming een receptionist in dienst en verricht één werknemer werkzaamheden rondom de werkplaats. De ondernemer zelf verricht diverse werkzaamheden in de werkplaats en is daarnaast verantwoordelijk voor de facturatie.

Financieel resultaat
De omzet in 2018 bedroeg circa € 600.000. De EBITDA bedraagt daarbij circa € 120.000.

Reden verkoop
De onderneming is verkoper te groot geworden, hij ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende fase. Uiteraard is de verkoper na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is onder andere geschikt voor een strategische partij, investeerder of een MBI-kandidaat. 

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkopende ondernemer staat open voor zowel een aandelentransactie als voor een activa-passiva transactie.

Onroerend goed
Het onroerend goed is in eigendom van het bedrijf en kan onderdeel uitmaken van de transactie maar kan ook worden gehuurd. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Bedrijfsverkoop? Gun jezelf gemoedsrust rond je vermogen

Voortzetting van het vermogen is heel wat anders dan de voortzetting van een bedrijf, zo ontdekken veel ondernemers nadat zij hun bedrijf hebben verkocht. Ervaar jij dat ook of wil jij dit voor zijn? Wat is de beste aanpak vóór, tijdens en na bedrijfsoverdracht?

Omzet € 600.000

Winst EBITDA € 120.000

Sector Automotive, transport & logistiek

LandNederland

RegioWest-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 600.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten