Motor(fiets-)handelsbedrijf

Tevens actief als servicecenter

Goed renderend motor(fiets-)handelsbedrijf aan dat tevens actief is als servicecenter. Neem contact op via Brookz

Omzet € 3.700.000

Winst Op aanvraag

Sector Automotive, transport & logistiek

LandNederland

RegioOost-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 3.700.000
FTE 2-5
Beschrijving

Een goed renderend motor(fiets-)handelsbedrijf, dat tevens actief is als servicecenter. De onderneming bevindt zich in een nichemarkt waarbij de vooruitzichten van deze markt goed zijn. Door de centrale ligging in Nederland en de goede bereikbaarheid is de onderneming voor zowel klanten als leveranciers gunstig gelegen.

Acitiveiten
De onderneming richt zich op de verkoop en verhuur van motorfietsen. Het bedrijf handelt in meerdere merken en heeft voor één merk een exclusief dealerschap. Er lopen gesprekken ten aanzien van een tweede dealerschap. De onderneming beschikt daarnaast over een uitgebreide collectie occasions. Door de ruim opgezette showroom, een professionele website en een uitstekende reputatie is het aantal klantbezoeken per dag hoog.

Werkplaats
Naast de verkoop van motoren, kleding en accessoires wordt een gedeelte van de omzet gerealiseerd door werkzaamheden in de werkplaats, welke ruim en modern oogt. De onderneming maakt in de werkplaats gebruik van kwalitatief hoge (veelal merk-originele) componenten en levert daarnaast eerlijk en deskundig werk.

Financieel
De omzet bedroeg in 2018 circa € 3,7 miljoen. Hiervan heeft circa € 3,1 miljoen betrekking op de verkoop-activiteiten. De overige omzet wordt gerealiseerd uit verhuur- en werkplaatsactiviteiten. De brutowinstmarge bedraagt circa 19% met een EBITDA marge van circa 6,5%.

Structuur en organisatie
Er zijn naast de eigenaar vijf personeelsleden werkzaam, waarvan drie ervaren monteurs, een administratief medewerker/planner en een algemeen directeur. De werkzaamheden in de werkplaats worden, onder leiding van de chef werkplaats, zelfstandig uitgevoerd.

Reden verkoop
De ondernemer wil op termijn met pensioen en wil daarom de onderneming verkopen.

Overnamekandidaat
De onderneming is zeer geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Een MBI-kandidaat is ook welkom mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. De verkoper wenst het bedrijf voor 100% te verkopen. Het onroerend goed wordt gehuurd van de huidige eigenaar. Optioneel kan het onroerend goed worden gekocht.

Bedrijfsverkoop? Gun jezelf gemoedsrust rond je vermogen

Voortzetting van het vermogen is heel wat anders dan de voortzetting van een bedrijf, zo ontdekken veel ondernemers nadat zij hun bedrijf hebben verkocht. Ervaar jij dat ook of wil jij dit voor zijn? Wat is de beste aanpak vóór, tijdens en na bedrijfsoverdracht?

Omzet € 3.700.000

Winst Op aanvraag

Sector Automotive, transport & logistiek

LandNederland

RegioOost-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 3.700.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten