Hoogwaardig innovatief verspanend bedrijf

Bewerkingen en technieken zijn CNC-frezen en CNC-draaien, draadvonken en zagen

Hoogwaardig innovatief verspanend bedrijf met de beschikking over een modern machinepark. Neem contact op via Brookz

Omzet € 1.250.000

Winst EBITDA € 350.000

Sector Industrie & productie · Bouw & installatietechniek

LandNederland

RegioZuid-Nederland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.250.000
FTE 6-10
Beschrijving

De onderneming betreft een hoogwaardig innovatief verspanend bedrijf met de beschikking over een modern machinepark. Hieronder bevinden zich 3, 4 en 5- assige bewerkingscentra.

Bijzonderheden
De belangrijkste bewerkingen en technieken zijn CNC-frezen en CNC-draaien, draadvonken en zagen, waarbij de onderneming gespecialiseerd is in prototypes, enkel stuks of kleine series. Alles met een hoge precisie en moeilijkheidsgraad. Te bewerken materialen zijn metalen, non-ferro metalen, kunststof, brons, titanium, exotische materialen en roestvast staal. De onderneming heeft een uitstekende naam en reputatie opgebouwd door continue focus op kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

Organisatie
De onderneming heeft een welhaast jaarlijkse groei doorgemaakt. Door mee te denken in het (ontwikkel) proces van nieuwe producten, alsmede te investeren in automatisering en vernieuwing in onbemand produceren. Tezamen met de kennis en kunde van de medewerkers is een solide en zeer rendabele organisatie ontstaan.

Team
Het team bestaat uit een mix van gekwalificeerde en ervaren vakkrachten die zelfstandig werken en daarbij het directe aanspreekpunt voor klanten zijn. De operationele leiding is uiteindelijk in handen van één van de eigenaren. De cultuur is informeel, transparant, nauwkeurig en samenwerkend.

Pand en inventaris
De onderneming is gevestigd in een modern bedrijfspand wat eigendom is van de eigenaren, het pand wordt marktconform gehuurd. Het machinepark bestaat uit onder andere een aantal diverse CNC-machines en een beladingsrobot. Het machinepark is up-to-date en goed onderhouden. Het machinepark is in eigendom van de eigenaren en wordt marktconform gehuurd. Een overname van de machines middels en activa transactie is bespreekbaar. Het pand biedt ruimte om het machinepark verder uit te breiden om de huidige activiteiten op te schalen of de dienstverlening en activiteiten uit te breiden.

Sector en regio
De onderneming is gevestigd in Zuidoost Nederland, zowel leveranciers als afnemers bevinden zich voor een groot deel in deze regio. Afnemers variëren van internationaal georiënteerde multinationals tot familiebedrijven en zijn actief in diverse sectoren zoals food, medisch, textiel, grafisch, apparatenbouw en engineering. Het bedrijf werkt nauw samen met R&D afdelingen.

Beoogde transactie
De beoogde transactie betreft een 100% aandelenoverdracht en eventueel een activa transactie met betrekking tot het machinepark.

Om tot een goede overdracht c.q. integratie van de activiteiten te komen, zijn de ondernemers (indien gewenst) bereid om na overdracht in een nader te bespreken vorm tijdelijk aan te blijven.

Reden van verkoop
De ondernemers zijn na jaren opbouw en professionalisering van de onderneming klaar voor een volgende fase in hun leven. Hiervoor zijn zij op zoek naar een (strategische) partij of MBI-kandidaat die de groei- en uitbouwkansen van de onderneming, al dan niet tezamen met de ondernemers, kan benutten.

Profiel koper

  • Strategische koper
  • MBI-kandidaat

Financiële informatie

  • Omzet indicatie 2019: € 1.000.000,- tot € 1.250.000,-
  • EBITDA (genormaliseerd) 2019 ca. € 350.000,-
  • FTE indicatie 2019 tussen 5-10 medewerkers (exclusief ondernemers duo)

Bedrijfsverkoop? Gun jezelf gemoedsrust rond je vermogen

Voortzetting van het vermogen is heel wat anders dan de voortzetting van een bedrijf, zo ontdekken veel ondernemers nadat zij hun bedrijf hebben verkocht. Ervaar jij dat ook of wil jij dit voor zijn? Wat is de beste aanpak vóór, tijdens en na bedrijfsoverdracht?

Omzet € 1.250.000

Winst EBITDA € 350.000

Sector Industrie & productie · Bouw & installatietechniek

LandNederland

RegioZuid-Nederland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.250.000
FTE 6-10

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten