Doorstart | Horeca-exploitatie Abdij Rolduc BV

Exploitatie van hotel, restaurant, terras, conferentieoord en feestzalen in abdijcomplex Rolduc, Kerkrade (doorstart uit faillissement)

Doorstart uit faillissement van de horeca-exploitatie Abdij Rolduc BV in Kerkrade. Neem contact op via Brookz

Omzet € 3.500.000

Winst Op aanvraag

Sector Horeca, toerisme & recreatie

LandNederland

RegioZuid-Nederland

Beschikbaar
FTE Op aanvraag
Rechtsvorm Op aanvraag
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 3.500.000
FTE Op aanvraag
Beschrijving

Bij vonnis van 21 april 2020 van de rechtbank Limburg is de besloten vennootschap Abdij Rolduc BV in staat van faillissement verklaard, zulks met benoeming van mr. P. Hoekstra als Rechter-commissaris en mr. E.Ph. Roelofs als curator.

Onderneming
Abdij Rolduc BV heeft per 2018 de exploitatie van het hotel, restaurant, terras, het conferentieoord en feestzalen in het abdijcomplex Rolduc te Kerkrade overgenomen van de verhuurder: het Bisschoppelijk Centrum Rolduc. Abdij Rolduc BV richt zich op het verzorgen van accommodatie voor particulieren en ondernemingen. De exploitatie dient te corresponderen met de leer van de Rooms Katholieke Kerk. Het gebruik van 3 museale zalen, waaronder de historische Rococo-bibliotheek, en het verzorgen van kerkelijke huwelijken vallen binnen de mogelijkheden. Abdij Rolduc heeft diverse samenwerkingsverbanden met organisaties in Nederland en Duitsland zoals universiteiten, reisorganisaties en organisaties van evenementen. Het complex is uitermate geschikt voor grote gezelschappen.

Diensten
De onderneming verricht verder tegen vergoeding verschillende diensten voor verhuurder, waaronder de administratie, receptie en de verzorging van het verblijf van 40 personen, verbonden aan twee Grootseminaries van het Bisdom Roermond.

Details
Voor details van de onderneming wordt verwezen naar www.rolduc.com.

Kerncijfers 
157 kamers, waarvan meer dan 50% luxueuze kamers (drie sterren superior niveau) en 50% economy kamers (gedeelde badkamer), alles recentelijk gerenoveerd. Restaurant: 62 couverts, Terras: 80 zitplaatsen. 16 vergaderzalen voor 4-450 personen. De huur bedraagt op dit moment € 250.000,00 excl. BTW. De kosten voor GWE werden gebaseerd op de omvang van het gehuurde (50% van de accommodatie). Daarnaast vond doorberekening plaats ter zake kosten technische dienst van de verhuurder. Op haar beurt verrichte Abdij Rolduc BV enkele diensten ten behoeve van de verhuurder. De waarde daarvan werd verrekend met de verplichtingen van Abdij Rolduc BV. 

Voortzetting
De ondernemingsactiviteiten zijn op dit moment gestaakt vanwege de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus. De curator volgt deze maatregelen.  Gezocht wordt naar een ondernemer die de activiteiten voort wil zetten zodra de overheidsmaatregelen dit weer mogelijk maken. 

Werknemers
Bij de onderneming waren ongeveer 61 werknemers werkzaam. De curator heeft de arbeidsovereenkomsten opgezegd. Werknemers kunnen desgewenst worden benaderd door de overnemende partij. De CAO voor de horeca 2020 is van toepassing geweest op de arbeidsovereenkomsten.

Financiële informatie
De netto-omzet was in 2018 ongeveer € 3,6 miljoen en in 2019 ongeveer € 3,4 miljoen. Het resultaat na belastingen was in 2018 -/- € 16.684 en in 2019 -/- € 165.561. De jaarrekening 2019 is slechts in concept gereed zodat hier geen rechten aan kunnen worden ontleend.

Bijzonderheden
De onderneming dient bij het ter beschikking stellen en het gebruik van de accommodatie het beleid van de Rooms Katholieke kerk in acht te nemen. Ruimtes mogen niet benut worden voor bijeenkomsten, lezingen e.d. die in strijd zijn met de leer van de Rooms Katholieke Kerk. Bij twijfel wordt overleg gepleegd met de Bisschop te Roermond.

Verhuur
Naast de onderneming worden andere delen van het complex verhuurd aan derden. De brouwerij van het Brouwgilde Abdij Rolduc is een van de andere huurders en werkt nauw samen met de onderneming voor de levering van bier en een extra belevenis.

Doorstart en procedure
Op dit moment wordt geïnventariseerd welke partijen interesse hebben in een overname van de activa en een doorstart van de onderneming. Partijen kunnen zich bij de curator melden. 

Meer informatie?
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst kan een beperkt onderzoek worden gedaan in de stukken die de curator ter beschikking staan.

Instemming
Aanvaarding kan slechts geschieden na de uiteindelijke instemming van de rechter-commissaris.

Interesse
Mocht u interesse hebben in deze onderneming dan kunt u tot en met 29 mei 2020 een email sturen naar mr. J.F.G. Godart: j.godart@ruttenwelling.nl. Het telefoonnummer is 045-574 14 88. De website van de curator is: www.ruttenwelling.nl.

Bedrijfsverkoop? Gun jezelf gemoedsrust rond je vermogen

Voortzetting van het vermogen is heel wat anders dan de voortzetting van een bedrijf, zo ontdekken veel ondernemers nadat zij hun bedrijf hebben verkocht. Ervaar jij dat ook of wil jij dit voor zijn? Wat is de beste aanpak vóór, tijdens en na bedrijfsoverdracht?

Omzet € 3.500.000

Winst Op aanvraag

Sector Horeca, toerisme & recreatie

LandNederland

RegioZuid-Nederland

Beschikbaar
FTE Op aanvraag
Rechtsvorm Op aanvraag
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 3.500.000
FTE Op aanvraag

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten