Bedrijf in seminars/eventorganisatie en toerisme met groeikansen

Het bedrijf is gelegen op de grens van Nederland en Duitsland

Landgoed in het midden van een natuurreservaat gelegen op de grens van Duitsland en Nederland. Neem contact op via Brookz

Omzet € 100.000

Winst € 10.000

Sector Horeca, toerisme & recreatie · Agri & food

LandDuitsland

RegioWest-Duitsland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Geen rechtsvorm
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 100.000
FTE 2-5
Beschrijving

Het bedrijf betreft een landgoed in het midden van een natuurreservaat dat zich situeert op de grens van Duitsland en Nederland. De meest nabije stad is Kleve aan de Duitse kant en Nijmegen aan de Nederlandse kant.

Bijzonderheden
In de laatste 15 jaar is de uitbating van de onderneming in handen geweest van een samenleefgemeenschap. De aanwezigheid van de eigenaar en zijn zakelijke kennis hebben steeds de sturing gegeven aan het project. De eigenaar heeft een gezegende leeftijd bereikt en wil terugtreden. Daardoor ontstaat er een mogelijkheid om de activiteit van de onderneming door te geven aan een entrepreneur die weet om te gaan met een sociale doelstelling. Want dat is de wens van de eigenaar, dat zijn landgoed verder zou gebruikt worden voor een goed doel.

Gezocht
De ondernemer die gezocht wordt mag een eigen richting bepalen, zolang het sociale doel maar verweven is in zijn aanpak. De eigenaars wensen het bedrijf niet te verkopen maar wel ter beschikking te stellen. Zo moet de entrepreneur niet zwaar investeren in de aankoop van het landgoed en is de instap eerder symbolisch te noemen. Er is een bestaande activiteit van een gastenhuis dat fungeert als BnB en als seminarie ruimte voor groepen tussen de 10 en 30 personen. De bestaande omzet was voldoende om jarenlang de kosten te dragen van de samenleefgemeenschap maar kan met een gericht marketingbeleid al snel opgekrikt worden naar het dubbele en meer.

Profiel gezochte ondernemer
De gezochte partij is een rasechte ondernemer en wil een nieuwe richting inslaan voor de toekomst. De pure zakelijke wereld mag wat jou betreft ingeruild worden voor een project met meer menselijke invulling. Die invulling kan gaan over gezondheid en gezonde voeding. Ze kan ook een ecologische component hebben zoals het leven op een boerderij met 2 ha eigen tuinbouwgrond. Of misschien zie je het meer in opleiding en begeleiding van personen die de maatschappij even uit moeten.

De huidige eigenaren kunnen fungeren als raadgever om ervaringen te delen teneinde de best mogelijke overeenkomst te bereiken. Die overeenkomst is een verhuring van een deel of het geheel van het landgoed. De gezochte ondernemer kan enkel interesse hebben in het gast en seminarie-gedeelte. Of je ziet het inrichten van een appartementenhuis meer zitten. De grote tuin met bijhorende tuinbouwgrond kan je meenemen in het pakket maar je kan het ook laten uitbaten door de huidige boer. De verkopende partij wil zich flexibel opstellen in de onderhandelingen zolang het kan leiden tot een evenwichtig akkoord. 

Wat is onze basis voor gesprekken?

  • Verwacht wordt een CV waaruit met een ondernemerservaring, bij voorkeur in de sociale sector (maar andere sectoren zijn ook aanvaardbaar, zolang de intentie er is om in deze sector te stappen).
  • Verwacht wordt een inbreng om de huidige activiteit over te nemen (beschikt wordt over de balansen van afgelopen jaren als non-profit organisatie). Het minimale bedrag ligt op € 25.000.
  • Verwacht wordt dat de ondernemer een eigen vennootschap heeft (of wil oprichten met een degelijk businessplan) en dat dit orgaan in staat is om een huurwaarborg te verzekeren (maw. een goede solvabiliteit).

Bedrijfsverkoop? Gun jezelf gemoedsrust rond je vermogen

Voortzetting van het vermogen is heel wat anders dan de voortzetting van een bedrijf, zo ontdekken veel ondernemers nadat zij hun bedrijf hebben verkocht. Ervaar jij dat ook of wil jij dit voor zijn? Wat is de beste aanpak vóór, tijdens en na bedrijfsoverdracht?

Omzet € 100.000

Winst € 10.000

Sector Horeca, toerisme & recreatie · Agri & food

LandDuitsland

RegioWest-Duitsland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Geen rechtsvorm
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 100.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten