Allround autobedrijf

Zeer sterke marktpositie

Goed renderende onderneming aan die bestaat uit twee zelfstandig pererende autobedrijvenn in Midden-Nederland. Neem contact op via Brookz

Omzet € 4.900.000

Winst EBITDA € 575.000

Sector Automotive, transport & logistiek

LandNederland

RegioMidden-Nederland

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 4.900.000
FTE 11-20
Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een goed renderende onderneming aan die bestaat uit twee zelfstandig opererende autobedrijven. De autobedrijven zijn gevestigd in Midden-Nederland en exploiteren hun kernactiviteiten vanuit hun eigen vestiging.

Bijzonderheden
Beide autobedrijven hebben samenwerkingsovereenkomsten gesloten met derden op basis waarvan zij reparaties en onderhoud uitvoeren. Er bestaat tussen beide ondernemingen dan ook gezonde concurrentie. Bovendien vinden er door het exploiteren van twee autobedrijven synergievoordelen plaats.

Activiteiten
De activiteiten van de ondernemingen zijn zeer divers. De autobedrijven leggen zich onder meer toe op verkoop van occasions, reparatie en auto-onderhoud. Daarnaast wordt een bandenhotel geëxploiteerd en beschikt een van de ondernemingen over een autowasstraat. Het klantenbestand bestaat uit zowel particuliere als zakelijke klanten.

Materieel
Het betreft twee ruime en zeer moderne autobedrijven. De onderneming beschikt over 15 bruggen, daarnaast zijn de autobedrijven uitgerust met hightech computerapparatuur en goed uitgeruste werkplaatsen en inventarissen.

Interne organisatie
Naast de ondernemers zijn er 23 personen (ca. 20 FTE) werkzaam binnen de onderneming. 13 personen (ca. 12 FTE) zijn in dienst als monteur. Daarnaast heeft de onderneming 6 (ca. 4 FTE) administratieve medewerkers in dienst. Voor overige werkzaamheden en de verkoop zijn 4 personen in dienst (ca. 4 FTE)

Werknemers
De werknemers worden zeer betrokken bij het bedrijf door onder meer cursussen en opleiding aan te bieden. Eén van de ondernemers verricht veelal werkzaamheden in en rondom de werkplaats, de andere ondernemer richt zich voornamelijk op de commercie en inkoop.

Financieel resultaat
De ondernemingen hebben in 2018 een gezamenlijke omzet van circa € 4.900.000 gerealiseerd. De EBITDA-marge is daarbij circa € 575.000. Het omzet- en EBITDA-niveau in 2019 liggen nog hoger dan in 2018.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Tevens is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector of voor een investeerder.

Reden verkoop
De huidige ondernemers willen meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten en hebben besloten tot verkoop over te willen gaan. Uiteraard zijn zij na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Transactie
De verkoper wenst beide autobedrijven gezamenlijk te verkopen. De verkopende ondernemer staat open voor zowel een aandelentransactie als voor een activa-passiva transactie. Het onroerend goed is in eigendom van de onderneming. Verkopers hebben de voorkeur voor verhuur van het onroerend goed en aldus dat het geen onderdeel uit maakt van de transactie. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Bedrijfsverkoop? Gun jezelf gemoedsrust rond je vermogen

Voortzetting van het vermogen is heel wat anders dan de voortzetting van een bedrijf, zo ontdekken veel ondernemers nadat zij hun bedrijf hebben verkocht. Ervaar jij dat ook of wil jij dit voor zijn? Wat is de beste aanpak vóór, tijdens en na bedrijfsoverdracht?

Omzet € 4.900.000

Winst EBITDA € 575.000

Sector Automotive, transport & logistiek

LandNederland

RegioMidden-Nederland

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 4.900.000
FTE 11-20

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten